İtalya vizesi için başvuruda bulunacakların dikkatine!

İtalya Büyükelçiliği tarafından paylaşılan bilgidir.

– Randevu almak, başvurunuz hakkında bilgi almak, evrak teslimi için lütfen tek yetkili acente iDATA’nın web sitesini (https://www.idata.com.tr/ita/tr) ziyaret ediniz. AB vatandaşlarının aile üyeleri, 30/2007 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. ve 3. maddeleri uyarınca, Vize Ofisi ile e-posta yoluyla doğrudan iletişime geçebilirler.

– Başvurunuzun durumu hakkında e-posta veya telefon yoluyla bilgi verilmesi malesef mümkün değildir. Kendi vize başvurunuzun durumunu öğrenmek için iDATA web sitesinin “Başvuru takibi” sayfasını ziyaret edebilirsiniz (https://www.idata.com.tr/ita/en/p/applicant-tracking-ita)

 – Vize Ofisi, ticari veya turistik vizeler için İtalya’dan posta veya e-posta yoluyla davetiye mektubu talep etmemektedir. Davet mektupları, başvuru sahibi tarafından planlanan randevu gününde vize başvurusuyla birlikte sunulmalıdır.

 – Vize başvuru prosedürleri hakkında bilgi almak için İtalya Büyükelçiliği web sitesini (https://ambankara.esteri.it/it/servizi-consolari-e-visti/servizi-per-il-cittadino-straniero/visti) ve iDATA web sitesini (https://www.idata.com.tr/ita/en) ziyaret edebilirsiniz. Cevabı yukarıda belirtilen web sitelerinde bulunan sorulara üzülerek bir kez daha cevap veremeyeceğimizi bildiririz.

 – Vize Ofisi, ne başvuru sahibine ne de üçüncü şahıslara vize reddi hakkında bilgi veremez. Red kararlarına, red bildiriminde belirtilen usüller izlenerek itiraz edilebilir.

 – Vize Ofisi, verilen vizelerin geçerliliğine ve süresine tamamen kendi takdirine bağlı olarak ve yürürlükteki kanunlara göre karar verir.

 – Vize Ofisi diğer sorularınızı mümkün olan en kısa sürede ve ofisin yoğunluğuna göre yanıtlayacaktır.

ÖNEMLE DUYURULUR.