Değerli Öğrencilerimiz,
2021-2022 Bahar Dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği kesin sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. İtirazları takiben bazı sıralamalarda değişiklik meydana gelmiştir. Lütfen sonuçları kontrol ediniz birlikte, aşağıdaki açıklamaları da dikkatlice okuyunuz.
1- Seçildiği ilan edilen tüm yararlanıcılar “ADAY” statüsündedir. Adayların faaliyete katılımları, ancak adayın yerleştirildiği üniversitece kabul edileceğinin kesinlik kazanmasını takiben mümkün olacaktır. Seçilen adaylar bir yarıyıl için hibe ile desteklenmek üzere seçilmişlerdir.
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır.
Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi ve manevi kayıplardan üniversitemiz ve Türkiye Ulusal ajansı sorumlu tutulamaz.
Ulusal Ajanstan gelen yazı doğrultusunda, Hareketliliğe katılmak isteyen öğrencilere, hibeler üniversitelerin hesaplarına aktarılana kadar, tüm mali sonuçlara katlanmaları gerektiği uyarısını yapmak durumundayız.
Kesin sonuçlara göre aday olarak seçilen öğrencilerden, bu hususları bilerek ve kabul ederek hareketliliğe katılmak istediklerine dair taahhütname talep edilecektir.
2- Aday Öğrenciler için düzenlenecek “oryantasyon” etkinliği 27 Ekim 2021 Çarşamba günü Saat 12:00-13:00 arasında online olarak düzenlenecektir. Toplantı katılım linki mail adreslerinize yollanacaktır. Düzenlenecek oryantasyon programına katılmak zorunludur.
3- Katılımcılar, bundan sonraki işlem basamakları için “Öğrenim hareketliliği yol haritasını” dikkatle incelemelidir.
Seçilen adayların Üniversitemizde yürütecekleri işlemlere ilişkin yol haritasına “Belgeler ve Formlar” bölümünden erişebilirsiniz
4- Seçim sonuçlarına “app.erasmus.ankara.edu.tr” portalına giriş yapılarak da erişilebilir.
5- Lütfen duyurular sayfamızı ve e-posta adreslerinizi sıkça kontrol ediniz. Tüm bilgilendirmeler için resmi iletişim kanalımız, e-posta adresiniz olacaktır.
6- Seçilen adayların, seçildikleri üniversitelerin ilgili Erasmus internet sayfalarını incelemeleri ve başvuru yöntem ve tarihlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Karşı üniversitelere bildirimler (nomination) Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır. Bunu takiben başvuru prosedürleri adayların kendileri tarafından takip edilecektir. Başvuru tarihlerinin kaçırılması durumunda hakkınızın yanacağını lütfen dikkate alınız.
7- Erasmus+ Programının yeni döneminde, başta salgın olmak üzere çeşitli gerekçelerle, karşı kurumlardan gelebilecek “öğrenci kabul etmeme” yönündeki tek taraflı bir karar sonucunda, adayların kurumlarında değişiklik yapılması ya da bunun da mümkün olmaması halinde, faaliyete katılamamak ihtimal dahilindedir.
8- Seçilmiş bulunulan üniversitelerin öğrenim diline ilişkin koşullara dikkat edilmesi ve talep edilecek dil sertifikalarının başvuru aşamasında sunulması önem arz etmektedir. Dil yeterlilikleri konusunda yaşanabilecek mağduriyetlerde sorumluluk yararlanıcılara aittir.
9- YTB burslusu öğrencilerin, Erasmus faaliyetine katılma koşullarını Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığından teyit etmeleri gerekmektedir.
10- Ekonomik Açıdan İmkânları Kısıtlı Öğrencilere İlave Hibe:
Dezavantajlı katılımcılara, hak ettikleri hibeye ek olarak İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir. Söz konusu hibenin verilebilmesi için, dezavantajlı katılımcı, ekonomik ve sosyal açıdan imkânları kısıtlı olan ve aşağıdaki alt kategorilere uyan birey olarak tanımlanmıştır.
1-2828 sayılı kanuna tabi olanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından
haklarında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olanlar)
2-5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya
barınma kararı alınmış öğrencilere
3-Kendilerine yetim aylığı bağlananlar
4-Şehit/Gazi çocukları
5- Kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne-babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay,AFAD gibi kurumlardan Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.)
*Yukarıdaki kapsama uyan öğrencilere talepleri halinde ve bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla, 2/12 ay arası öğrenci hareketliliği gerçekleştiren öğrencilere aylık 250 Euro İlave Hibe Desteği sağlanabilecektir.
*Kredi ve Yurtlar Kurumu bursları ve benzeri burslar, başarı bursu niteliğindeki diğer hibe, yardım ve burslar, tek seferlik yardımlar söz konusu maddi yardım kapsamında kabul edilmez.
11- Engelli yararlanıcı adaylarının sahip olacakları ek imkanlar ve buna ilişkin yöntemler hakkında, Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçilmelidir.
2021/2022 Bahar Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kesin Sonuçları
Saygı ile duyurur, başarılar dileriz.
AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü